Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Nuori maailmantähti - Stefan Astakhov baritoni

Pori | Pori Raatihuone, Hallituskatu 9 A

Mirjam Helin -laulukilpailun voittaja, yleisöä nuoruuden innollaan kohauttanut Stefan Astakhov konsertoi Porissa pianistinsa Kirill Kozlovskyn kanssa. Ohjelma on romanttista venäläistä laulumusiikkia: Georgi Sviridovin laulusarja "Petersburg" sekä Tshaikovskin ja Musorgskin valikoituja lauluja.

Syksyllä Wienin valtionoopperan solistina aloittava, vasta 22-vuotias, Stefan Astakhov voitti Mirjan Helin laulukilpailun Helsingissä 2019. Tällä kaudella hän on ollut Varsovassa Puolan Kansallisoopperan oopperaluokalla ja samalla niittänyt kansainvälistä mainetta voittamalla useita laulukilpailuja ympäri maailmaa. Vuonna 2018 hän voitti kaksi laulukilpailua Saksassa (GWG Münster Award, Ton und Erklärung Leverkusen) ja sai erikoispalkinnon Hertogenboschin kansainvälisessä laulukilpailussa. Astakhov on syntynyt Moskovassa, mutta perhe muutti Saksaan hänen ollessa 10-vuotias. Laulua hän on opiskellut vuodesta Detmoldin musiikkikorkeakoulussa ja Puolan Wroclawissa Karol Lipinski Akatemiassa. Hänen oopperarepertoaariinsa jo tässä vaiheessa kuuluu mm. Fiorello Rossinin Sevillan parturissa, Bosuni Brittenin Billy Buddissa, nimirooli Figaro Mozartin Figaron häissä ja Styxi Offenbachin operetissa Orfeus Manalassa.

Kirill Kozlovski on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion, Hamsa al-Wadi Juriksen, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana.

Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta aiheenaan Dmitri Shostakovitshin musiikin kontekstualisaatio.

Hän on myös täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Dmitri Bashkirov, Petér Nagy, Ivari Ilja, Ralf Gothoni ja András Schiff. Kozlovski työskentelee parhaillaan vs lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa. Hän voitti Jyväskylän pianokilpailun vuonna 2004 sekä ensimmäiset palkinnot "Ciutat de Mallorca" -pianokilpailussa Espanjassa vuonna 2003 ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa vuonna 1998. Kirill Kozlovski valittiin Finland Festivalsin vuoden 2005 nuoreksi taiteilijaksi.

Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa.
Solistina Kozlovski on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa.

Kirill Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Ekaterina Gubanovan, Helena Juntusen, Monica Groopin, Arttu Katajan sekä Esa Ruuttusen kanssa ja saanut liedoppia mm. Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.

Tapahtuman järjestää Satakunnan musiikkijuhlat

Liput 32 e, Raija Haavisto 0400 245373

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 1.4. klo 18–19.30

Tapahtumapaikka: 

Pori Raatihuone, Hallituskatu 9 A

Sijaintikunta: 

Pori

Tapahtuman lisätiedot: