Taideaarteita maailmalta: Botticelli, Firenze ja Medicit

Turku | Kinopalatsi

Lajityyppi: LiveEvent: taide, event cinema.
Kesto: 1 t 30 min.
Ohjaus: Marco Pianigiani.

Esitykset Finnkinolla maanantaina 23.11. ja keskiviikkona 25.11. (paikkakunnat vaihtelevat).

Kauneus, luovuus, nerous – myös Lorenzo il Magnificona tunnetun Lorenzo de’ Medicin renessanssin Firenze oli taiteen ja kulttuurin sekä monien muiden asioiden valtakeskus. Lukemattomien kauppojen ja hallintorakennusten lomassa oli paljon kauneutta kaupungin synkän puolen: valtataistelujen, juonittelujen, vehkeilyjen ja suoranaisen väkivallan rinnalla. Yksi taiteilija kykeni ylitse kaikkien muiden heijastamaan töissään unohtumattomaksi tulleen aikakauden valoja ja varjoja – Sandro Botticelli (1445-1510). Elokuva kuvaa Firenzeä ja sen taiteentekemistä Botticellin elämäntarinan, hänen kumppaniensa sekä menestystensä ja vastoinkäymistensä kautta.

Medicien suojeluksessa aloittanut Botticelli vakiinnutti paikkansa ihanteellisen kauneuden kuvaajana. Kauneuden kuvaaminen saavutti huippunsa taiteilijan teoksissa Kevät ja Venuksen syntymä. Lorenzon kuolema sekä Girolamo Savonarolan maailmanlopun saarnat ja turhuuksien rovio merkitsivät taiteilijan syöksykierrettä ja unholaan jäämistä yli kolmensadan vuoden ajaksi. Prerafaeliittien löydettyä Botticellin uudelleen käynnistyi todellinen Botticelli-mania, joka on jatkunut 1800-luvulta nykypäivään. Salvador Dalista Andy Warholiin, David LaChapellesta Jeff Koonsiin ja Lady Gagaan – kukaan ei tunnu olevan immuuni Botticellin ja hänen töidensä ikuiselle lumoukselle.

Hienostunut piirtäjä, vallankumouksellinen muotokuvamaalari ja oman aikansa ylivertainen tulkitsija – sitä kaikkea on Sandro Botticelli, kauneuden luoja.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 23.11. klo 17.30
  • ke 25.11. klo 16

Tapahtumapaikka: 

Kinopalatsi

Sijaintikunta: 

Turku

Käyntiosoite: 

Kauppiaskatu 11

Postinumero: 

20100

Postitoimipaikka: 

Turku

Puhelinnumero: 

0600 007007

WWW-osoite: 

Järjestäjä: