Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Välimaan perinnetorpan Suviviikko

Eurajoki | Välimaan perinnetorppa

Välimaan perinnetorpan Suviviikkoa vietetään elokuun ensimmäisellä viikolla, jolloin torpan ovet ovat avoinna vierailijoille, ohikulkijoille tai vaikka perinneharrastelijoille! Suviviikon teemana on pavut ja herneet, joiden viljelyhistorian juuret ulottuvat jopa esihistorialliseen aikaan Suomessa. Suviviikon aikana torpalla puuhaillaan entisajan tapaan käsitöiden, ruuanlaiton ja pihahommien parissa, perinneleikkejä ja muuta hauskaa puuhaa unohtamatta.

Maanantai 2.8. klo 12-17
Maanantaina Välimaan torpalla järjestetään leikkimieliset urheilukisat koko perheelle. Lajeina on muun muassa herneiden poimintaa, vedenkantoa, saappaan ja renkaan heittoa sekä puukepeillä kävelyä. Lisäksi urheilupäivän henkeen tehdään virkistäviä kesäjuomia ja lepuutetaan jalkoja rentouttavassa jalkakylvyssä, jossa hyödynnetään torpan pihapiirin kasveja ja yrttejä. Isäntä ja rengit aloittavat perinteisen riukuaidan korjauksen.

Tiistai 3.8. klo 12-17
Taidetiistai. Tiistaina torpalla päästetään luovuus valloilleen torpan taidetyöpajoissa. Työpajoissa haetaan inspiraatiota kasvimaan kasveista sekä viikon teemakasveista eli herneistä ja pavuista. Kasvimaan juhlaviiri -työpaja alkaa klo 12 ja jatkuu siihen saakka, kun materiaaleja riittää. Tämän ohella on myös Hilja Herne ja Paukku Papu -mainoshahmojen piirustuspaja. Ohjaajana toimii paikallinen kuvataiteilija Maria Leppänen. Taidepaja sopii kaikenikäisille! Taiteilun ohella leivotaan myös hernerieskaa sekä jatketaan riukuaitaurakkaa.

Keskiviikko 4.8. klo 12-17
Käsityökeskiviikko. Keskiviikko kuluu käsitöiden ja punamultamaalin keittämisen parissa. Päivän aikana muun muassa valmistetaan mattoja kuteiden leikkuusta kutomiseen asti. Lisäksi tehdään kaarna- ja keppiveneitä, sekä askarrellaan herne- ja papuaiheisia koristeita. Emäntä paistaa hernelettuja ja isännät keittävät punamultamaalia, jota voi ostaa omaan astiaan. Punamultamaalin hinta 2€/litra.

Torstai 5.8. klo 12-17
Papusoppaa ja pankakkua! Suviviikon torstai on pyhitetty papusopalle ja pankakulle. Lisäksi piiat pesevät pyykkiä ja mattoja entisajan tapaan. Isännälle voi tuoda työkalunsa teroitettavaksi
.
Perjantai 6.8. klo 12-17
Kesäjuhlat. Välimaan torpan väki järjestää kylän yhteiset kesäjuhlat. Pöytä laitetaan koreaksi, leivotaan ja tehdään korvikekahvia. Lisäksi piikojen kanssa pääsee askartelemaan juhlakoristeita ja -kortteja. Perjantaina laitetaan juhlatamineet päälle: myös vierailijat voivat tuulettaa vaatekaapin löytöjä ja tulla torpalle entisajan muodissa!

Vapaa pääsy.

Järjestäjä: Eurajoen kulttuuripalvelut

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 2.8.–6.8.

  • ma klo 12–17
  • ti klo 12–17
  • ke klo 12–17
  • to klo 12–17
  • pe klo 12–17

Tapahtumapaikka: 

Välimaan perinnetorppa

Sijaintikunta: 

Eurajoki

Käyntiosoite: 

Tarvolantie 39

Postinumero: 

27100

Postitoimipaikka: 

Eurajoki

Tapahtuman lisätiedot: